Antikoncepce a tehotenstvi

Dobry den. Mam otazku ohledne toho, jak velka je pravdepodobnost otehotneni, kdyz jsem po 3. mesicich uzivani antikoncepce ji z financnich duvodu prestala brat...cca 2 tydny zpet.Ale vcera jsme meli s pritelem nechraneny styk a pritel se udelal do mne.Za jak dlouho poznam ze jsem tehotna a jaka je pravdepodobnost?Dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pravděpodobnost je jako u nechráněného pohlavního styku 50/50. Je třeba užít tzv. pilulky po styku, neboli postkoitální antikoncepci do 72 hodin od styku. Koupíte ji buď v lékárně nebo na předpis u svého gynekologa, obě možnosti s poplatkem za lék cca od 500,-Kč výše. Na stanovení těhotenského testu při vynechání měsíčků více jak 5 dnů bych nečekal, pakliže by pro Vás jedinou alternativou byla interrupce. S pozdravem dr.Lidák

MUDr. Petr Lidák
MUDr. Petr Lidák

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Panochova nemonice Turnov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Antikoncepce Sunya a těhotenství | Od: Eliška | 30.9.2015 08:59
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Beru měsíc
antikoncepci Sunya ( po cca roce neužívání ) a měla
jsem již 7-mi denní pauzu ale měsíčky jsem
nedostala?! Jen asi uprostřed pauzy jsem 1x za den
malinko zašpinila a to bylo vše. Tak se chci zeptat
je to normální? Moc děkuji za odpověď. Eliška
reagovat
re:Antikoncepce Sunya a těhotenství | Od: uLékaře.cz | 1.10.2015 12:05
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: