Antikoncepce a těhotenství

Dobrý večer, myslím, že už jsem sem posílala ten samý dotaz, ale pořád jsem na něj nedostala odpověd, zkouším to tedy znovu. Antikoncepci beru už dva roky, akorát se mi občas stane, že si ji vemu dýl, ale je to max. do doporučovaných 12 hodin. Ted jsem měla poprvé sex s mým přítelem a udělal se do mě. Bylo to 9. den po mé menstruaci. Přítel mě ale zneklidnil, že to neměl dělat, že se bojí abych nebyla těhotná. Ptám se vás tedy jestli je možný, otěhotnět a kdy to nejdříve zjistím pomocí těhotenského testu nebo gynekologické prohlídky. Nechci uplně spolehat na to, že to zjistím díky přístí menstruace, protože moje mamka taky měla první měsíc těhotenství krvácení a už se mnou byla těhotná. Děkuji vám za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý den, na 99,9% těhotná nebudete, zjistíte to nejdříve v dalším cyklu, tj po vynechání menstruace. Pokud berete tablety pravidelně, není důvod nevěřit antikoncepci. A pokud má přítel pochybnosti, používejte i kondom a antikoncepci. Je to schůdnější varianta, než se každý měsíc stresovat,že jste těhotná. Co se týče krácení na začátku těhotenství, není pravidlo, že bude probíhat stejně jako u maminky. Rozhodně bych to nebrala jako stěžejní informaci.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
antikoncepce | Od: veronika | 18.11.2013 21:43
Dobrý den,měla bych menší dotas!!!Beru
antikoncepci už delší dobu-jenže pan doktor mi
předepsal jinou BONADEA!Brala sem ji 3 měsíce a jak
se má udělat pauza týden tak sem to nedostala ale
přesto sem začala užívat další platíčko!Chtěla sem
se zeptat zda li se nejedná o těhotenstvi,když sem
to nedostala!!Děkuji za odpověd!
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: