Antikoncepce a zvýšené jaterní testy

Dobrý den. Jsem 2 měsíce po porodu a plně kojím. Již v těhotenství mi byly zjištěny zvýšené jaterní testy - ALT a AST a mám je zvýšené i nyní, takže mi můj gynekolog nechtěl předepsat hormonální antikoncepci, kterou jsem brala předtím. Navrhl mi nitroděložní tělísko Mirena. Představa tělíska však pro mě není příliš příjemná a slyšela jsem, že může vypadnou a způsobovat cysty. Chci se zeptat, jestli mohu užívat jinou formu antikoncepce, než tělísko - např. injekci, když kojím a chci kojit co nejdéle. Musím se zmínit, že mám cystu na pravém vaječníku v průměru 5 cm (mám ji od zsčátku těhotenství) a také se léčím se štítnou žlázou a beru Euthyrox. Jinak žádné léky neberu. Děkuji za odpověď. s pozdravem Šárka.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Šárko. Se zvýšenými jaterními testy byste neměla užívat HORMONÁLNÍ kontracepci a je už jedno, zda jde o injekci nebo tablety. Mimo nitroděložního tělíska máte na výběr ještě další metody. Předně kondom, pak spermicidní prostředky. Výhodný je pesar, který naši gynekologové nemají rádi a proto se u nás nedá sehnat. Nechcete-li další děti, lze přemýšlet i o sterilizaci.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x