Antikoncepce chloe a antibiotika sumamed 500mg

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak moc ovlivňují třídenní antibiotika Sumamed 500mg hormonální antikoncepci Chloe? Antibiotika jsem brala v prvním týdnu cyklu. Je možné, že jsem otěhotněla, pokud jsem v posledním týdnu cyklu měla nechráněnný pohlavní styk?? Antikoncepci jsem brala správně, bez vynechání. Děkuji Vám za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, běžná antibiotika, tedy také Sumamed, účinek hormonální antikoncepce nesnižují.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: