Antikoncepce po nevydařené kyretaži

Dobrý den chci se zeptat zda je nutno užívat antikoncepci po kyretáži. 8.1 jsem byla na vyčištění dělohy z důvodu zamlklého těhotenství, špatně mně vyčistili a tak 20.1 jsem byla znovu na kyretáži. Bohužel ani to se nepovedlo a tak mně 10.2 hospitalizovali do nemocnici, kde následně 12.2 jsem podstoupila hysteroskopii. Momentálně jsme 13 dni po zákroku a pořad ještě špiním, vypadá to jako sliz :( je toto normalni? U doktorky jsem byla napsala mi hormony a antibiotika azitrox následně mám užívat antikoncepci min. 2 měsíce. Lze se obejit bez antikoncepci, jak mi může v tomto stavu antikoncepce pomoci?. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, prodělala jste dvě revize po potratu a hned poté ještě hysteroskopii. Pokud plánujete těhotenství, je potřeba nejprve dopřát tělu odpočinek a pomoci sliznici v děložní dutině, aby se dobře obnovila. v tom všem Vám pomůže antikoncepce. Proto Vám doporučuji, abyste ji po nějakou, třeba krátkou dobu - 3 měsíce, určitě užívala.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: