Antikoncepce qlaira

Dobrý den, jsem 2,5měsíce po porodu, již nekojím. Před těhotenstvím jsem užívala HA Marvelon (bez komplikací). Po porodu mi má Mudr. předepsala novou HA Qlaira. Moc se mi do ní ale nechce: možné negativum přibírání na váze( to zrovna nepotřebuji), drahá 1000kč/3balení, není možnost prodloužení nástupu menstruace (možná nějakou kombinací barevných tablet), novinka, možná je k organismu více šetrnější,ale pořád je to HA. Dotaz: Je nějaká zásada/doporučení, že se po porodu předepisuje jiná HA? Nebo mohu i nadále užívat Marvelon? Teď nic neužívám, nerada bych střídala HA. Děkuji předem.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Pandorko! Třífázová hormonální antikoncepce se nejvíce snaží zachovat pravidelný rytmus menstruace, pokud vám nevyhovuje, není důvod proč se po porodu nevrátit opět k Marvelonu. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Jak bojovat s periferními neuropatiemi? Všemi dostupnými prostředky!
Jaké existují rozdíly u chlapců a dívek s Prader-Willi syndromem?
Poruchy spánku
Články: Poruchy spánku
Nespavost je závažným...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Obřízka ve starém Egyptě
Články: Obřízka ve starém Egyptě
Obecně se přijímá názor, že...
Virové záněty jater (hepatitidy)
Články: Virové záněty jater (hepatitidy)
Virové hepatitidy jsou...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x