Antikoncepce vreya a antibiotika ospen

Dobrý den, mám dotaz zda může užívání antibiotik Ospen 1000 ( 30 tablet po 8 hodinách) ovlivnit mou hormonální antikoncepci Vreya. Podobných dotazů na toto téma jsem našla na vašich stránkách více, avšak s různými typy odpovedí na různé antikoncepce. Chtěla bych se tedy zeptat,jak je to konkrétně s touto antikoncepcí, zda se její účinnost v době užívání antibiotik opravdu snižuje a popř. v jak moc. Dekuji za odpoved. Zuzana

Odpověď odborníka:

Obecně se udává,že antibiotika snižují účinek antikoncepce,spíše se to ale týká například ATB Rifampicin , a u jiných antibiotik proti TBC u jiných je snížení efektu antikoncepce značně nadhodnoceno příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: