Antikoncepce vs. antibiotika

Chtěla bych se zeptat, zda mohou antibiotika Klacid SR ovlivnit účinnost antikoncepce - Tri regol. předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, obecně vzato mají antibiotika jistý vliv na účinnost antikoncepce (zejména pokud se metabolizují stejnou cestou), nicméně zásadní dopad ATB léčby na účinnost antikoncepce není nijak dramatický (k zásadním lékovým interakcím by mohlo dojít např. během léčby antituberkulotiky). Za daných kolností se v podstatě nemáte čeho obávat.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: