Antikoncepce, zvětšená játra

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, na vyšetření CT mi byla zjištěna zvětšená játra, bez nějakých dalších nálezů. Všechny jaterní testy mám také v pořádku. Beru léky Essentiale forte N a Flavobion silymarinum. Mohou mít zvětšená játra nebo uvedené léky vliv na účinnost antikoncepce (Clormetin)? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, otázka zvětšenených jater bude vyžadovat ještě další diagnostiku. Jestli byl nasazen Essentiale fort N a Flavobion na ochranu jaterních buněk, není vhodné v užívání perorální antikoncepce pokračovat. a bude lepší zvolit jinou metodu např. tělísko s pomalým uvolněnováním levonorgestrelu /Jaydess, Levosert/ .Do těla se dostávají tož jen setinové koncetrace hormonu a nemohou jaterní metabolismus ovlivnit. s pozdravem MUDr. Vilém Jelínek

MUDr. Vilém Jelínek, CSc.
MUDr. Vilém Jelínek, CSc.

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynprofi s.r.o., Gynekologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Komplikují vám afty a opary život? Vyzkoušejte mořskou vodu!
Články: Komplikují vám afty a opary život? Vyzkoušejte mořskou vodu!
Jakýkoli nechtěný útvar na...
Gynekologické záněty
Články: Gynekologické záněty
Zánětlivá onemocnění jsou...
Doporučená prevence karcinomu prostaty
Články: Doporučená prevence karcinomu prostaty
Je vůbec možné rakovině...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Zánět spojivek
Články: Zánět spojivek
Konjunktivitida, zánět...
Trápí vás opary? Vlhké hojení si s nimi poradí
Články: Trápí vás opary? Vlhké hojení si s nimi poradí
Na počátku je nepříjemné...
Srdeční chlopeň lze vyměnit i bez otevření hrudníku
Články: Srdeční chlopeň lze vyměnit i bez otevření hrudníku
Ačkoli se to může zdát...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: