Pendepon a minisiston

Dobrý den, kvůli chronické tonzilitidě mě čeká tonzilektomie a do té doby docházím na injekce Pendeponu, aby se mandle udržely bez akutního zánětu. Ovlivńuje toto antibiotikum účinky hormonální antikoncepce Minisiston? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Antibiotika sice údajně snižují učínek antikoncepce,jejich vliv na ni je ale přeceňován a týká se hlavně specifických antibiotik používaných například při léčbě TBC ,přesto bych při dlouhodobější léčbě asi doporučll kondom příjemný večer

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: