Bakerova pseudocysta

Dobrý den, mám dotaz na MUDr. M. Navrátila ohledně Vaší odpovědi -Bakerova pseudocysta. Udělala se mně již před operací, operace 26. 1. 2015 (APPE, op. halluxu, ASK genu bilat), 6.2.2015 punkce cysty. Opět je naplněná o velikosti asi 7x5 cm. Při chůzi tlačí (hlavně do oblasti podkolenní tepny). Prosím je cysta podle Vás velká a doporučoval byste mně operativní odstranění a nebo opětovně zkusit punkci? Děkuji za odpověď. Dana

Odpověď odborníka:

Bakerova cysta má spojení úzkým kanálkem s nitrem kolenního kloubu a každá změna v koleni, změna množství kloubní tekutiny zvětší i cystu. Punkce bude zřejmě bez trvalého účinku. Operace Bakerské cysty patří mezi menší operace a rozhodně je možno ji doporučit.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+9 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: