Baktéria clostridium difficale

Dobrý večer! Bol mi urobený výter z rekta. Doktor má pravdepodobne podozrenie na hore uvedenú baktériu, lebo som po dlhodobej liečbe antb. a mám príznaky kolitídy s bieložltým hlienom na stolici a niekedy mám nutkanie ísť na stolicu a ide len ten hlien s vodičkou. Myslíte si, že urobenie výteru je dostačujúce? Nebolo by lepšie poslať na rozbor stolicu? Ďakujem.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Veškerá laboratorní vyšetření je zapotřebí vnímat vždy v kontextu celkového stavu pacienta- někdy tedy nález kultivace neznamená nutně akutní infekci. Další speciální vyšetření by lékař indikoval tehdy, kdyby je potřeboval k modifikaci své diagnosy a léčby- například při úvaze o parazitárních onemocněních apod. Myslím, že lékaře nijak "neurazíte", když se přímo otážete jeho..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: