Borelioza

Dobrý den.Po neindetifikovatelném pupínku na krku-červený,oteklý který se nechtěl hojit+ zduřené uzliny a bolavý krk jsem zašla s podezřením na Boreliozu k praktic.lékaři (20.6).Dr.mi dala Penbene1500000 po 8 hod.-7 dní a za 8 týdnů jsem měla přijít na krev.Na krev jsem se dostala až po 14 týdnech.Borelioza mi vyšla pozitivně a další léčba žádná a další krev až za 6 týdnů.Říkala mi něco o chronicitě a nepotřebě dát další ATB.Je mi 31 a nerada bych nějaké zbytečné komplikace za které ani nemohu,když to pani doktorka ani řešit nechce.Je postup správný?neměla bych navštívit nějaké specializované pracoviště?

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Hodnotit postup kolegy,který je jako já "prostým" praktickým lékařem,mi nepřísluší.Lékař nikdy neléčí laboratorní nálezy,vždy pacienta,opírá se o celkové vyšetření.Pohovořte se svou lékařkou o svých pochybnostech.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: