Chlamidie trachomatis

Dobrý den chci se zeptat zda se dá zjistit z cytologie chlamydia trachomatis byla jsem na tomto vysetreni v cervnu a vse bylo v pořádku pak jsem odjela do Turecka na dovolenou a začaly problémy bolest kyčle třísel občas hlen s krví. Problémy mě dohnaly na infekční, kde zjistily chl. trachomatis pátrám zda jsem to mohla chytit na dovolené z bazénu manželovi duvěřuji tak nepředpokládám, že to mám od něj. Teď jsem byla na gynekologii ultrazvuk, prohlídka vše je prý v pořádku. Hodnoty mám chl.pneum. IgG 59, IgA 139, dále chl. trach. IgG 64 a IgA 707 nejsou tyto hodnoty nějaké vysoké mám strach. Děkuji za odpověď S pozdravem Petra

Odpověď odborníka:

Dobrý den, cytolog se nevyjadřuje k přítomnosti chlamydií, popisuje např. zánětlivé reaktivní změny buněk. Přenos chlamydií se děje hlavně pohlavní cestou. Z hodnot imunoglobulinů si starosti nedělejte, chlamydie jsou dobře léčitelné antibiotiky.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x