Cholesteatom

Dobrý den, mám přítelkyni(18 let), která má roštěp a měla na pravém uchu cholesteatom. Ten jí lékaři vyoperovali a nyní slyší asi 40% na to pravé ucho. Přibližně v 17 letech jí doktoři našli cholesteatom i v levém uchu a ten se jí bojí operovat aby náhodou neohluchla. Chtěli bychom se zeptat jestli je nějaká šance zoperovat to levé ucho aby se nestalo to co s tím pravým uchem. Jde nám tedy o to, zachránit to levé ucho. Poslal bych Vám i její nafocenou kartu. Děkuji předem za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Michale! Je hezké, že se staráte o přítelkyni, ale na dálku Vám bohužel nepomohu. Každá operace je zatížena možností komplikací a jakýkoli zásah do ucha může potenciálně vést k poškození sluchu a jiných funkcí, které zde sídlí. šance na operaci bez komplikací tu samozřejmě je. Zvážení možných přínosů a rizik operace ale nemohu na dálku provést.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Bechtěrevova nemoc
Články: Bechtěrevova nemoc
Bechtěrevova choroba neboli...
Rakovina plic a CHOPN: rozdílné choroby se stejnými příznaky
Články: Rakovina plic a CHOPN: rozdílné choroby se stejnými příznaky
Plicní nádory jsou smutným...
Vysoký nitrooční tlak nemusí znamenat zelený zákal
Články: Vysoký nitrooční tlak nemusí znamenat zelený zákal
Přestože vysoký nitrooční...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Roupy
Články: Roupy
Roupy, oxyuriáza neboli...
Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Články: Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Brnění je nepříjemný pocit...
Deset příčin chronického průjmu, které nesouvisí s infekcí
Články: Deset příčin chronického průjmu, které nesouvisí s infekcí
Průjem máme párkrát do roka...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: