Cholesterol

Dobrý den, už si nevím rady, brala jsem Rosuvastatin, Simvastatin a teď Rosumop. Opravdu značně mě bolí svaly, když ho vysadím přestane to, proto jsem si ho vždy vysadila sama, abych se cítila lépe, ale cholesterol vyletěl na 6,4. Ale opavdu nechci se trpět bolestmi, opravdu neexistuje nějaký lép s omazenými statiny neboněco přírodního nebo ještě jiný způsob jak ho snížit, snažím se stravovat zdravě. Moc děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při kontraindikaci statinů lze nasadit preparát ezetimib. Běžně se používá v kombinaci se statiny, pro posílení jejich účinku. Ve vašem případě bude ovšem patrně nutná monoterapie. Z dalších preparátů lze vyzkoušet pryskyřice. Režimová opatření - tzn. nejen dieta - jsou samozřejmou součástí léčby. Doporučuji Vám léčbu probrat s ošetřujícím lékařem, jistě Vám vše vysvětlí. Hezký den.

MUDr. Petra Kánská
MUDr. Petra Kánská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: OPL, spol. s r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: