Cipralex v těhotenství

Dobrý den, zhruba druhý měsíc beru CIPRALEX na úzkostné stavy, deprese, nyní jsme zjistila, že jsem těhotná, může CIPRALEX ublížit plodu? Bylo by lepší jej přestat brát? Děkuji za radu HEDVIKA

Odpověď odborníka:

Dobrý den, o tomto tematu se poradte se svým psychiatrem nebo lékařem, který vám lék naordinoval (i jen telefonicky). Já neznám váš psychický stav a přidružené komplikace, ani tíži vašich potíží nebo dávku, kterou berete - proto je VELMI vhodné až nezbytné konzultovat vše s oš. lékařem. Někdy je lepší lék třeba nahradit jiným typem léku - vhodnějším(rozhodne lékař) a nebo jej raději brát ( s přísnějšími kontrolami a ev. úpravou jeho dávky), protože vysazení by ohrozilo váš psychický stav více než potenciální riziko pro plod (je-li jaké). Proto tel. zavolání nebo návštěvu u lékaře neodkládejte, řešení není nikdy jednoznačné, nutno se poradit s někým, kdo vás zná a léčí. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: