Ciprofloxacin a tehotenstvo

Poslednu menstruaciu som mala 18.3.2016 v case od 1.4.-6.4. (10tbl) som uzivala antibiotika ciprofloxacin. S ma zelom sme mali nechraneny pohl. Styk 29.3. 2.4. A 3.4. Chcem sa opytat momebtalbe som v cca 5 tt mohli tieto lieky poskodit plod v takom rannom stadiu. Lieky patri do skupiny chinolonov co som citala ze je v teho zakazane. Velmi pekbe dakujem za odpoved.

Odpověď odborníka:

Jano, v takto raných stádiích těhotenství ženy neví o svém těhotenství a tak někdy užívají léky, které jsou v těhotenství zakázané. Naštěstí však tato časná stadia jsou definována větou " vše, nebo nic ", čili budto bude těhotenství i přes tyto zakázané léky prosperovat bez problémů, nebo skončí. Pevně věřím u Vás v tu první variantu, objednejte se na gynekologii pro zjištění, zda je plod umístěn v děloze a zda má srdeční akci ( detekovatelná cca 7. týden těhotenství ), ničeho se nebojte a hodně odpočívejte, s pozdravem, K. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Parazitární nemoci střeva
Články: Parazitární nemoci střeva
Parazitární nemoci nepazří...
Neopíjejte své spermie!
Články: Neopíjejte své spermie!
Že se nemá pít alkohol...
Endokrinologické vyšetření
Články: Endokrinologické vyšetření
Endokrinologické vyšetření...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: