Ha a antibiotika

Dobry den chtela bych se zeptat jestli antibiotika AMOKSIKLAV na kozni infekce mohou ovlivnit ucinky HA. V nedeli jsem dobrala posledni prasek z antibiotik a v pondeli jsem si vzala prvni prasek z platicka HA. V tydnu co jsem brala antibiotika jsem mela 7 denni pauzu. A v patek 5 den po uziti HA jsem mela nechraneny sex. Chci se zeptat jake je riziko otehotneni? dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Amoksiklav může účinek HA snížit. Jak moc (o kolik promile nebo procent), to nevím, ale účinnost HA prostě nemusí být v době užívání penicilinových ATB stoprocentní. Takže nějaké riziko otěhotnění je. Vzhledem k tomu, že ale ATB neruší účinek HA, jen ho někdy trochu sníží, tak odvozuji, že bude riziko nízké. V pauze, kdy očekáváte krvácení, navíc nebude moc dozrálá sliznice pro zahnízdění vajíčka, takže i z tohoto hlediska není otěhotnění moc pravděpodobné. Ale možnost tu je.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: