Hiv

Chci se zeptat jestli HIV se lze nakazit samotný člověk (sám od sebe) když se spermat dotkne malé rány na ruce.Dále může se dostat z tekutého mýdla? (Nic o této nemoci nevím..)

Odpověď odborníka:

Ze spermatu člověka nakaženého HIV infekcí se oděrkou v kůži (krvavou) nakazit lze (i když to není zrovna běžný způsob nákazy). Přes tekuté mýdlo to není moc pravděpodobné. Pokud máte jakékoli pochybnosti, zda jste se přes něčí sperma nenakazil, můžete se nechat anonymně otestovat, viz třeba http://www.hiv-testovani.cz/ .

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: