Hiv

Dobrý den, mám dotaz ohledně pohlavních nemocí. Asi před měsícem jsem se vyspala s promiskuitním partnerem, což jsem se dozvěděla až posléze. Po měsíci mi otekly uzliny jak v tříslech, tak i v krku. Je ale pravdou, že zvětšené uzliny v tříslech mám již 3 měsíce, možná déle. Krční uzliny mám velmi zduřelé a jakoby krvavě podlité. Také mi z nich vytéká jakýsi bílý hnis. Zvýšenou teplotu mám, ale nijak extrémě, rýma mě netrápí. Můj obvodní lékař si myslí, že je to angína, ale mně se to moc nezdá, jelikož se necítím nijak nemocně a vím, že v minulosti jsem angínu snášela hodně špatně. Mohlo by jít pouze o nějaký zánět či projev alergie? Nebo by to mohlo souviset i s rakovinným onemocněním? V minulosti jsem také prodělala infekční mononukleózu, ale doktor mi řekl, že uzliny bych měla mít již v pořádku. Na sonografii uzlin se nic nenašlo. Děkuji za odpověď, přeji hezký den

Odpověď odborníka:

Dobrý den, mohlo by se jednat o mononukleózu. Doporučoval bych proto každopádně znovu kontrolu u ošetřujícího lékaře a také, pokud už od styku uplynuly 3 měsíce provést i test na přítomnost viru HIV. Hezký den!

MUDr. Martin Kaláb
MUDr. Martin Kaláb

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Stomatologická klinika 1. Lékařské fakulty Univerzity Karlovy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x