Pravděpodobnost otěhotnění při braní antikoncepce

Mám Dotaz ohledně otěhotnění s přítelkyní. Říkala mi že bere antikoncepci pravidelně. Měli jsem spolu poprvé pohlavní styk ale nechráněný a já sem se do ní udělal. Je nějaká pravděpodobnost že otěhotní? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Milane, pokud Vaše přítelkyně bere pravidelně hormonální antikoncepci, tak pravděpodobnost otěhotnění je velmi malá, ale není nulová, není to 100% ochrana. Účinnost hormonální antikoncepce se udává zhruba v rozmezí 95–99,9 %. Tato čísla jsou platná pouze tehdy, pokud je antikoncepce používána přesně dle instrukcí a nejsou přítomny žádné další rušivé elementy např. některá antibiotika či antiepileptika snižují účinnost antikoncepce, zvracení do 4 hodin po požití pilulky také sníží její účinnost atd. Přeji Vám pěkný večer.

MUDr. Markéta Pražáková, Ph.D.
MUDr. Markéta Pražáková, Ph.D.

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka, Kralupy nad Vltavou

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: