Keloidní jizva po očkování

Dobrý den, mám po očkování na základní škole na levém rameni keloidni jizvu velikosti do 2cm a výšky asi půl cm. Nikde mi nedokázali pomoci ji odstranit nebo alespoň zastavit její pomalý, ale stálý růst. Nyní jsem se dočetla o možnosti kryolizace přístrojem kryocounter, kdy může dojít ke snížení a zblednutí jizvy. Nemám však o této možnosti žádné další informace. Je tato varianta u keloidu vhodna? Můžete mi doporučit její vyzkoušení??Jaké jsou úspěchy této metody u keloidu? Nebo jakou léčbu v případě těchto jizev doporučujete vy? Případně kde se kryolizace provádí a zda je hrazena pojišťovnou. Děkuji mnohokrát za podrobnou odpověď, která mě navede, jak dále postupovat. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ošetření keloidní jizvy lze provést i přístrojem kryocounter, tj.hlubokým zmrazením. Dále lze použít laser. Léčba keloidních jizev se věnují dermatologové (kožní lékaři) a plastičtí chirurgové (ošetřují hlavně větší jizvy). Podrobnější informace o možných metodách léčby a to, která je právě pro Vás nejvhodnější, Vám na základě vyšetření (musí se ta jizva vidět), stejně jako o vhodných pracovištích v blízkosti Vašeho bydliště, může podat kožní lékař, případně chirurg.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: