Kondylomata

Dobrý den,objevila se mi kondylomata na velkých stydkých pyscích a u konečníku.Když budu spát s kondomem se svým partnerem,může něco chytit?A mohou se kondylomata udělat i v ústech? Dále jsem se chtěla zeptat,jak dlouho se po zákroku,kdy se odstraní,místo hojí?Je nutná nějaká pracovní neschopnost?Děkuju a přeji příjemný víkend :-)

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v první řadě by měl jít k lékaři i přítel, aby se vyloučil přenos infekce a aby se případně přeléčil také. Kondom je nutné používat, a nejjistější je nejdříve se přeléčit. Viry způsobující kondylomata se mohou uchytit a na ústní sliznici. Po zákroku se místo hojí různě rychle, podle rozsahu kondylomat. Většinou je nutné jít na ošetření opakovaně. Podrobně Vás poučí lékař - dermatovenerolog, který Vás bude ošetřovat. Pracovní neschopnost obvykle není nutná.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: