Leidenská mutace

Dobrý den pane doktore, nedávno mi byla zjištěna leiden. mutace v heterozygot formě. Antikoncepci beru stále jelikož můj gynekolog v tom nespatřuje žádné riziko, prý když jí beru 15let a nic se nestalo,tak se není čeho obávat. Jezdím na koni a nedávno mě kůň kousl do nohy mám pořádnou modřinu ve velikosti dlaně, chtěla jsem se zeptat, zda je to pro mě nějaké riziko, že bych mohla mít z toho trombózu... Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den,kousnutí koněm dle mého názoru riziko trombosy nezvyšuje. i přes názor Vašeho gynekologa bych vám však dopručovala vysazení HAK, jež naopak riziko trombosy signifikantně zvyšuje.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: