Lek tramadol pred porodem

moc vas prosím brala jsem tramadol retard 100 mg 4 pilulky denne ted jsem uz ve 26 tydnu 6 mesic tehotenstvi jsem na nem zavisla bez neho mam bolesti co se stane kdyz ho neprestanu do porodu opravdu to ublizi tomu novorezenci nebo musim prestat nebo je uz stejne pozde po 6 mesicich a on by mel abstinencni priznaky v mym brise co mam delat prosim narodi se to dite s abstinenčníma priznakama a zachvaty Zdroj: http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/lek-tramadol-46860

Odpověď odborníka:

Tramadol lék se nedoporučuje podávat v I. trimestru těhotenství, v dalších trimestrech se Tramadol 100 VULM podává jen výjimečně po přísném zvážení poměru rizika a benefitu, - 80 % podané látky proniká do pupečníkové krve, Jeho užívání v tomto množství bych rozhodně v těhotenství nedoporučoval

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: