Možnost těhoteství

Dobrý deň, prišla som si po radu, nakoľko som dlhšie odcestovana v zahraničí a momentálne nemám možnosť navštíviť gynekologa. 19.3 som mala prerusovany styk bez ejakulacie do posvy, ale dvakrát za sebou po cca hodine. No preistotu som vzala tabletku Escapelle do cca 48hod. Menstruacia prišla cca o 5 dní neskôr ako zvyčajne (teda asi desať dní po styku). Po skončení menstruacie som si spravila ešte test, ktorý vyšiel negatívne. Ďalšia menstruacia prišla s týždenným meškaním. Bola slabšia ale bolestivá. Preistotu som opäť urobila dva testy dvoch značiek s najvyššou citlivosťou. Vyšli negatívne. Je ešte stále možnosť, že môžem byť tehotná alebo narušený cyklus je nasledkom tabletky po? Keďže na internete sa človek dočítat rôzne veci (negatívne testy až do xtýždňa tehotenstva, neucinkovanie tabletky po,... Atď) Styk od toho 19.3 som nemala. Ďakujem za odpoveď.

Odpověď odborníka:

Barboro
Možnost těhotenství je téměř vyloučena, samozřejmě žádný test není nikdy stoprocentní, ale muselo by dojít k tak absurdní souhře náhod, že si troufám tvrdit, že těhotná nejste. A jak správně usuzujete, mírná změna cyklu opravdu souvisí s užitou hormonální léčbou.
S pozdravem

MUDr. Jiří Martinů
MUDr. Jiří Martinů

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: