Nitroděložní tělíško

Dobrý den. Přemýšlím o zavedení nitroděložního tělíska Jaydess. Je mi 26 let, jsem nerodička. Chtěla bych se zeptat, zda je nitroděložní tělísko ve srovnání s peronální hormonální antikoncepcí šetrnější co se zatížení děla hormony týká a zda je tedy šance odstranění nežádoucích účinků, které peronální HA přináší (především snížené libido, změna tělesné hmotnosti, změny emocí) ale i rizikových faktorů jako embolie a další. Dále by mě zajímalo, jestli můžeme předpokládat, že návrat k plodnosti bude rychlejší po vyjmutí tělíska než po vysazení peronální HA? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Návrat k plodnosti je stejný, po obojí antikoncepci je možno otěhotnět již v dalším cyklu a je pravdou že zde nejsou nežádoucí účinky hormonální antikoncepce,na druhou stranu zase větší možnost zánětlivých komplikací, Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: