Norethisteron a možnost dalšího otěhotnění

Dobrý den, již čtvrtý měsíc se snažíme o otěhotnění s tím, že mám pravidelný cyklus po 28 dnech. Za týden se chystám na dovolenou, kdy termín menstruace mi vychází právě na dobu dovolené. Z tohoto důvodu uvažuji o braní Norethisteronu z důvodu oddálení, ale bojím se následné nepravidelnosti menstr. cyklů a s tím spojených problémů s otěhotněním, např. anovulační cykly. Je možnost otěhotnět hned při dalším cyklu po užívání Norethisteronu? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, otěhotnět můžete hned v prvním cyklu po vysazení norethisteronu. Většina žen nezaznamenává po užití norethisteronu žádné komplikace, samozřejmě ale nepravidelnosti cyklu nelze zcela vyloučit.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: