Nuvaring

DObrý den, měla bych na Vás dotaz. V říjnu jsem měla úraz-přetrhala jsem si vazy v koleni a naštípla chrupavku. Doktor mi řekl, že na operaci to zatím není, tudíž jsem dostala ortézu. Po třech týdnech mi zjistili hlubokou žilní trombozu plus oboustranní masivní plicní embolii. Přestala jsem užívat antikoncepci a už ji nikdy brát nemohu. Na ředění krve beru Xarelto(20mg 1x denně) Jelikož mi moc způsobu jak se chránit nezbývá, jelikož sex s ochranou mě ani mému partnerovi moc nevyhovuje, chci se zeptat. Co byste mi doporučoval. Slyšela jsem o anti. kroužku Nuvaring. Jaký na to máte názor? Děkuji moc za Vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Michaelo. I kroužek Nuvaring je hormonální antikoncepce, při které se hormon vstřebává poševní sliznicí do krevního oběhu. Proto není pro Vás ideálním řešením. Vhodnou a hlavně bezpečnou antikoncepcí pro Vás by mohlo být nitorděložní tělísko - vzhledem k Vašemu mladému věku raději Jaydess. I když se jedná o tzv. hormonální tělísko,hormon působí pouze v děloze, do krevního oběhu se nevstřebává téměř nic. Vzhledem k Vašemu předchozímu onemocnění (tromboza s embolií ) by možná bylo vhodné si nechat vyšetřit tzv. trombofilie.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět, nebo mechanické poškození? Rozpoznejte příčinu bolesti zad
Jaterní dieta není přežitek
Články: Jaterní dieta není přežitek
Nejdokonalejší biochemickou...
Konec boomu elektronických cigaret?
Články: Konec boomu elektronických cigaret?
E-cigarety se staly v...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Poruchy řeči
Články: Poruchy řeči
Postižení řečových funkcí...
Klíšťová encefalitida: jak se opravdu pozná
Články: Klíšťová encefalitida: jak se opravdu pozná
Přestože vždy existuje...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: