Nuvaring

Dobry den, rada bych se zeptala. Nove po porodu beru antikoncepci Nuvaring. Memu priteli ovsem pri pohlavnim styku vadi a je mu to neprijemne. V letaku je napsano, ze pokud je krouzek mimo pochvu maximalne 3 hodiny, jste presto chranena pred otehotnenim. Rada bych se tedy zeptala, jestli jde praktikovat to, ze by se krouzek behem styku vyndaval a po styku opet vlozil. Samozrejme v terminu maximalne tech 3 hodin. Moc dekuji za odpoved Hanka

Odpověď odborníka:

dobrý den, doba, kdy může být kroužek mimo tělo je opravdu cca 4 hodiny a je zachován antikoncepční účinek. Pokud Vám tento způsob vyhovuje, není problém.Z dotazu nevyplývá, jestli jste kojící maminka nebo již ne. Každopádně existují pilulky (Cerazette, Azalia), které jsou vhodné pro kojící maminky.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Nuvaring | Od: Michaela | 21.2.2014 15:42
Dobrý den,mám dotaz zavedla jsem si kroužek po 7denní pauze až po třech hodinach kdy se kroužek má zavést přesněji mám si ho zavést v 11:15 a zavedla jsem si ho až v 15:00 hodin jsem stale chráněná stejně?
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x