Odstranění myomatozní dělohy

Vážená paní doktorko/Vážený pane doktore dovoluji si Vás požádat o konzultaci resp. Váš názor na operativní odstranění myomatozní dělohy. Pro lepší orientaci jsem připojila sken propouštěcí zprávy z nemocnice, kde mi byla provedena HSK. Byla mi doporučeno odstranění dělohy, ale musím se zcela upřímně přiznat, že se s operaci nemohu zcela vyrovnat. Podotýkám, že jsem v důsledku existence myomů, o které vím cca 10 let a pravidelně jsou sledovány mou gynekoložkou, neměla nikdy žádné problémy až na nedávné krvácení. Když mi byl myom zjištěn, tak měl velikost cca 5 cm a nyní má 5,9 cm, takže jeho růst není nijak radikální. Na obtíže v přechodu jsem užívala HST, kterou jsem však od začátku letošního roku zcela vypustila, a to i vzhledem k tomu, že jsem diabetik na PAD a současně ještě užívám léky na vysokou hladinu tuků. Můj problém je spíše psychický, nějak se s tím nemohu smířit, i když je mi jasné, že tyto orgány mohu vzhledem k svému věku postrádat. Prosím jen o pochopení a názor, zda je odstranění dělohy vzhledem k diagnoze zcela nezbytné. Děkuji předem

Odpověď odborníka:

Dobrý den, i když vám lékaři tvrdí, že je odstranění zcela nezbytné - jistě by se s nimi dalo ještě diskutovat. Jednorázové krvácení a velkost myomu (jednoho) není ještě tak tragické. Pokud bude myom dál sledován, kontrolovány průběžně hladiny železa (krvácení dochází ke ztrátám krvinek a železa z těla) , jistě se dá mnoho věcí ještě udělat. Nedávno jsem četla výbornou knihu Žena, tělo a duše - Christiane Northrupová, pokud byste si jí sehnala (třeba i jen v knihovně), jistě v ní najdete spoustu inspirace pro zdravotní opatření, které by vám pomohly aktivně oddálit možnost operace. Cítím, že jste citlivá a kreativní žena. když se pustíte do léčení (svého, ve spolupráci s lékařskými kontrolami), jistě se výsledky dostaví. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+10 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: