Opar v těhotenství

Dobrý den paní doktorko, jsem těhotná a v 13+2 tt se mi udělal opar na rtu.V průměru měl 3 mm , neměla jsem teploty a do 3 dnů zmizel. Chtěla jsem se zeptat zda opar mohl nějak poškodit miminko. Myslím si (ale nejsem si 100% jistá) že jsem už opar na rtu jednou prodělala před 10 lety. Byly by rizika pro miminko větší kdybych ten opar nikdy před tím neprodělala? Moc děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

dobrý den, nic se neděje, miminku v tomto týdnu již neublíží.pravděpodobně jste prodělal nějakou infekci, která se na Vás neprojevila. samotný opar miminko neohrozí, spíše ten spouštěč,který ten opar vyvolal.obvykle by mohl být problém v 1.trimestru.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: