Otěhotnění po nemoci

Dobrý den. Mám dotaz týkající se otěhotnění po nemoci. Pátý den po začátku mestruace jsem onemocněla střevní virozou a bolestmi v žaludku s pocitem na zvracení. Chtěla bych se pokusit otěhotnět. Ovulaci budu mít za pár dnů, ale nevím jestli je to dobrý nápad takhle krátce po nemoci otěhotnět. Má nemoc vliv na kvalitu vajíčka? Užívala jsem jen paralen. Ještě prosím jeden dotaz . Můžou se v těhotenství a při kojení užívat antihistamika. Trpím pylovou alergii v letním období. Děkuji mockrát

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud se jednalo o lehčí virosu, neviděla bych důvod, proč by mělo být vajíčko méně kvalitní a tedy nevidím důvody, proč byste neměla otěhotnět. Antihistaminika by v těhotenství závadná být neměla,záleží ale na typu. Proto bych doporučovala konsultaci s vaším ošetřujícím lékařem.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: