Otěhotnění po vysazení

Dobrý den, beru HA Maitalon už sedmý měsíc. Už mám jedno dítě 15ti měsíční. Trpím na cysty a mám jen jeden vaječník, tak mi Dr. doporučil antikoncepci. Ted je vše dobrý, ale chceme ještě jedno mimčo. Chtěli bychom se pokoušet příští rok zhruba kolem jara. Kdy je dobré vysadit prášky? Četla jsem, že tělo může být zbaveno vitamínů a hrozí problémy s vývojem placenty a také s vývojem miminka. U prvního jsem měla maličkou placentu a, i když jsem přibrala 14kg a malej byl donošenej vážil jen 2,56kg. Nechci zažít to samý s druhým, jestli za to opravdu může antikoncepce. Zase je tu riziko cyst. Co byste doporučila? Je mi 24 let

Odpověď odborníka:

Dobrý den, antikoncepce určitě nezpůsobuje poruchy vývoje placenty a růstu plodu. Antikoncepci stačí vysadit v okamžitu, kdy už se budete chtít pokoušet o otěhotnění. Vitamíny pro nastávající maminky můžete nasadit cca 2 měsíce před plánovaným otěhotněním.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: