Otěhotnění po vysazení antikoncepce

Brala jsem tři roky hormonální antikoncepci. Jsou to čtyři měsíce, co jsem ji vysadila, neboť si přejeme miminko. Nedaří se mi otěhotnět. Tento měsíc se mi menstruace nedostavila v termínu, měla jsem radost. Ale za 14 dnů jsem menstruaci dostala hrozně silnou. Dva dny před ní jsem měla hrozné bolesti a křeče v břiše. Chtěla bych se zeptat, zda je to normální a jaká je asi průměrná doba po vynechání antikoncepce na otěhotnění? Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Vážená paní Fluksová! Otěhotnění se nedostavuje na přání. Pokud během jednoho roku pravidelných nechráněných souloží žena neotěhotní, začíná se s hledáním chyby. Několik cyklů po vynechání hormonální kontracepce může být nepravidelných, kolik, to bývá individuálně různé, může to trvat i několik měsíců. Přejete-li si miminko, žijte zdravě. Jezte hodně zeleniny, ovoce, kvalitní bílkoviny, ořechy. Sportujte, nestresujte se. Uvidíte, že to přijde. Je vhodné, abyste brala kyselinu listovou jako doplněk stravy (dostanete v lékárně).

 
Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
poceti | Od: martina | 15.10.2014 07:23
dobry den chtela jsem se zeptat pres pul roku
neberu antikoncepci a s muzem se pokousime o
mininko je tam naka pravdepodobnost na
otehotneni kdyz jsem predpul rokem vysadila s
pritelem jsne spolu kratce dekuji za odpoved:-)
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Svalové záškuby Vážená paní doktorko, chtěl bych se zeptat, jestli svalové...
  • Vyhřezlá ploténka Chtěla bych se zeptat.Je mi 30 let a zjistili mi že mám...
  • Streptokokus pyogenes Již po páté tento rok mám v krku (v hrtanu) streptokoka...
  • Nerostou mi vousy Obracím se na Vás s radou. Je mi již 19 let a brzy mi bude...
  • Naražené rameno Prosím Vás o radu ohledně úrazu ramene. Předevčírem večer jsem...
  • Seroxat Ráda bych se zeptala na návykovost SEROXATU ? Jak je nebezpečný pro tělo...
 
Naposledy čtené: