Otěhotnění po vysazení antikoncepce

Dobrý den, Již třetí měsíc neberu antikoncepci. Dva cykli po vysazení byli bez problému. Druhý měsíc se snažíme o miminko. Ted mám 4 dny spoždění, mám bolesti v podbřísku a nafouklé břicho ale MS nikde. Může se jeenat o těhotenství? Druhý den po spoždění test negativní. Mohla by MS vynechat kvůli práškům? Děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Chápu, že jste nedočkavá a chcete vědět o své ev. graviditě co nejdříve. Močové těhotenské testy mohou být při tak krátkém zpoždění menstruace negativní, i když žena těhotná je. Nejlépe je vydržet a opakovat močový test za pár dnů. Pokud se necítíte dobře, Váš lékař může nechat vyšetřit těhotenský hormon z krve, který už i teď určí, zda se o graviditu jedná či ne.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: