Otěhotnění přes antikoncepci

Dobrý den, Má přítelkyně bere Mercilon.Po cca 1měs.známosti jsem se dozvěděl,že budu otcem.Po dotazu:brala jsi Mercilon pravidelně mi bylo řečeno že ano.Hlava mi to nebere byl jsem na vyšetření spermií.Bylo mi řečeno,že jediná šance jak s přítelkyní otěhotnět je uměle.Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při pravidelném užívání antikoncepce je riziko selhání hormonální antikoncepce naprosto zanedbatelné. Může se zde jednat o nevědomou chybu v užívání, případné nedostatečné vstřebání tablet při průjmu či zvracení. Pokud váš spermiogram není v pořádku, klesá tím i vaše plodnost.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Vyšetření prostaty
Články: Vyšetření prostaty
Co vše má zahrnovat...
Plané neštovice: hrozba pro některé dospělé a těhotné
Články: Plané neštovice: hrozba pro některé dospělé a těhotné
Plané neštovice jsou běžným...
Jak správně ošetřit puchýř
Články: Jak správně ošetřit puchýř
Odřely vám nohy nové boty...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Na tzv. „zlomené“ srdce můžete opravdu zemřít
Články: Na tzv. „zlomené“ srdce můžete opravdu zemřít
Vědci totiž došli k názoru...
Cholesterol pod lupou: víte, co přesně znamenají naměřené hodnoty?
Když za nemocné klouby může lupénka
Články: Když za nemocné klouby může lupénka
V případě těchto dvou...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: