Plastika křížového vazu

Dobrý den. Je to 3 roky kdy jsem podstoupil polastiku křížového vazu na levém koleni. Před dvěma dny jsem si koleno znovu zvrtnul. Zvrtnutí bylo lehké uklouzl jsem na mokré trávě. Chtěl bych se zeptat zda se operovaný vaz po tak dlouké době mohl vytáhnout, nebo jestli není jiný problém? Koleno je oteklé a nestabilní jakoby v jamce občas klouzalo tam a zpět. Prosím o radu a doporučení co dělat. Děkuji

Odpověď odborníka:

Jednoznačně vyšetření na ortopedii, nejlépe tam, kde jste byl na operaci s předním křížovým vazem. Patrně se jedná jen o distorzi, přetažení nebo natržení bočního vazu s možným výpotkem, ale možností je více, poranění menisku, i porušení předního zkříženého vazu. Vyšetření, zklidnění imobilizací, krátkodobě nesteroidní antirevmatikum typu Ibalginu. Při nezlepšení stavu vyšetření kolena magnetickou rezonancí. Dále dle stavu a vyšetření.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: