Plastika krizoveho vazu v koleni

Dobry den chtel jsem se zeptat , v roce 2012 jsem podsoupil laparoskopii ale koleno se mi porad podlamovalo , pred mesicem se mi opet podvrklo a pan dokotor rikal ze to je na plastiku vazu , jenze mam problem v praci nemuzu takhle dlouho marodit, je mozny odlozit operaci a na jak dlouho , po urazu jsme byl tyden v klidu a koleno se zlepsuje zvladnu i chuzi ze schodu. Dekuji

Odpověď odborníka:

Je třeba provést kromě ortopedického vyšetření i vyšetření magnetickou rezonancí, zjistit stav vazů v koleně. Pokud je vaz jenom volnější, což se může přihodit, je možno provést artroskopii a výkon zvaný tonizace vazu. V těchto případech je léčba a hojení rychlejší, doma případné neschopnosti kratší. Záleží na tom jakou vykonáváte práci a jaké pohybové požadavky na koleno jsou požadovány.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Umělé oplodnění jen do padesátky
Články: Umělé oplodnění jen do padesátky
Mít dítě v pokročilém věku...
Jak usnadnit hojení po trhání zubu
Články: Jak usnadnit hojení po trhání zubu
Zubařské křeslo není zrovna...
Ucpaný nos může upozornit na další zdravotní problém
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: