Plastika křížového vazu

Dobrý den jse týden po Artroskopii obou menisku zatím bez problému a bez bolesti,a dle nálezu MR mám rupturu křížového vazu,po operaci mi sdělili že vaz drží na 1/3,prosím o radu zda si nechat operovat vaz či ne,a po jaké době po Artroskopii je to možné,uvadím že mám náročné zaměstnání a procházím fyzickými testy se zátěží a náročností i na kolena a úraz se mi stal v zaměstnání

Odpověď odborníka:

Záleží na vidění lékaře, který artroskopii provádí. Pokud vaz existuje i když zmenšený jak uvádíte ve svém objemu díváme se na funkci vazu jako na odpovídající. Postupně by měl něco zbytnět. a funkci kolena udržet. V současné situaci a dle stavu, který sdělujete bych plastiku na místě neviděl. Je třeba jisté počáteční opatrnosti, varovat se větších nárarů. Jinak se řiďte pokyny svého ortopeda, který vidá nejen vaz, ale i koleno a celého pacienta.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: