Plicní chlamydie - léčba

Při rozboru krve mi identifikovali chlamydia pneumoniae. Kašel už skoro nemám, ale mám bolesti svalů a kloubů a sem tam se zničeho nic potím. Paní doktorka na plicním mi předepsala pro jejich léčbu Augmentin 1g a to na tři týdny. Nicméně v příbalových letáku je uvedeno, že se nemá užívat déle než 2 týdny. Myslíte, že léčba Augmentinem je vhodná nebo mám paní doktorku požádat o jiné léky? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Stanislave, chlamydie jsou intracelulární parazité (žijí uvnitř buňky) a zvolené antibiotikum Augmentin je nevhodné (neúčinné). Chlamydie jsou citlivé na antibiotika ze skupiny makrolidů (klaritromycin, azitromycin), dále tetracykliny, chinolony, klindamycin. Požádejte vaši lékařku o změnu antibiotik. Plně postačí 2 týdenní léčba.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+49 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x