Plicni chlamydie

Dobry den, muj otec ma uz rok a pul opakovane problemy s kaslem.. Dlouho hledali, cim je to zpusobeno, nekolikrat mel antibiotika, az mu nasli plicni chlamydie. Nam jako clenum rodiny doporucili se nechat taky otestovat na chlamydie. Chtela jsem se zeptat. V pripade, ze u me take najdou chlamydie, je nutna lecba i kdyz jsem zdrava? Je to doporucene, kdyz se clovek docte ze to ma pulka populace (i treba z hlediska budouciho tehotenstvi)? A mohu to prenest na pritele i kdyz bych je nemela v akutnim stavu treba pohlavnim stykem? Dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Milá Věro, uvažujete velice správně. Medicína má léčit pacienta a jeho nemoc - a ne nějaké laboratorní nálezy. Na Vašem místě bych žádné vyšetření na chlamydie vůbec nepodstupovala. Jestli jste někdy nějakou chlamydiovou infekci prodělala a máte protilátky, to není důležité, to se neléčí (když nemáte žádné potíže). Nemusíte mít ani obavy z nakažení přítele.

MUDr. Markéta Macková
MUDr. Markéta Macková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka v Třebíči

 
Líbí se vám odpověď?
-16 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
 
Naposledy čtené: