Pravděpodobnost otěhotnění po zapomenutí pilulky

Dobrý den, chci se zeptat, jak velká pravděpodobnost je otěhotnění, v mém případě. Antikoncepci už beru přes pět let. Pilulky beru vždy před spaním. Tento měsíc se mi podařilo zapomenou (12. den) 12. pilulku, vzala jsem si ji až další (13.) den odpoledne a ten večer jsem měla s přítelem pohl. styk a podařilo se mi usnout opět bez pilulky. Tudíž jsem si 13. pilulku vzala až 14. den v poledne a pak už jsem pokračovala jak jsem měla. Těhotenství by nám nevadilo, jsem spíše zvědavá a zajímalo by mě jaké první příznaky a hlavně kdy, od styku, bych mohla popřípadě poznat. Do menstruace mi zbyva ještě týden. Velmi děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pravděpodobnost otěhotnění je nízká, spíše se mohlo objevit špinění před pauzou. Příznaky nejsou specifické, spíše vynechání menstruace vede ženy k provedení těhotenského testu

MUDr. Petr Lidák
MUDr. Petr Lidák

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Panochova nemonice Turnov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: