Pravděpodobnost otěhotnění při vynechání 1 pil. ha

Dobrý den, pilulky HA Lyndinette 20 beru pravidelně cca dva roky. Ve čtvrtek 23.8. jsem za sebou měla dva týdny po mens. braní HA pilulek. Beru je večer. Ve středu 22.8. jsem si pilulku vzala jako každý den, ve čtvrtek jsem měla nechráněný styk a večer jsem si zapomněla vzít pilulku. Tu jsem si vzala v pátek zároveň s pilulkou z pátku - tedy dvě najednou. Pak jsem si v sobotu vzala pilulku normálně a v neděli měla opět nechráněný styk, avšak tentokrát jsem si pilulku klasicky vzala večer. V tu neděli mi začalo špinění po styku ( před ním nic, až po něm) a trvá do dneška. Je možné že vynechání té jedné pilulky ve čtvertek mohlo mít za následek otěhotnění, nebo špinění má "na triku" např. poranění pochvy při sexu? I dřívě jsem semtam pilulku takto zapomněla, ale nikdy jsem nešpinila.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, špinění je nejpravděpodobněji následkem vynechání tabletky, riziko otěhotnění je malé. Pokud jste tabletky užívala bez chyb 2 týdny, nyní po 3. týdnu nedělejte pauzu a pokračujte rovnou novým balením.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: