Pravděpodobnost početí ?!?

Dobrý den, jsem necelé čtyři měsíce po porodu a již dva měsíce jsem pravidelně užívala antikoncepci Daisenette 75 g (plně kojím) včera jsem si ale uvědomila, že jsem po dobrání druhého plata nezačala brát plato další ! Nejhorší je, že ani nevím, kdy jsem vzala poslední pilulku. Je to ale jiste v rozmezí od 5- 3 dnů zpět! Tyto dny jsem měla několikrát nechráněný styk s manželem, kdy si opravdu pozor nedával. Mám hrozný strach z toho, že bych mohla být znovu a tak brzy těhotná... Ještě musím dodat, že již při dobírání toho druhého plata jsem měla občasné slabé špinění jako při konci MS... a teď poslední dva-tři dny jsem slabě krvácela (myslím, že to odpovídá dnům kdy jsem nebrala antikoncepci). Myslíte, že je velká pravděpodobnost početí v mé situaci? Jak mám teď postupovat? Na postinor je zřejmě pozdě a ani nevím, jestli při kojení by bylo možné jej užít :-( Moc děkuju za radu

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud došlo k ovulaci, což je málo pravděpdobné, tak těhotná být můžete. Začněte brát další platíčko a cca 2 týdny se chraňte kondomem.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: