Přetahování předkožky u dětí

Dobrý den, pane doktore, chtěla bych se vás zeptat na přetahování předkožky u dětí.Mám dva syny (4 a 2,5). Ani jednomu se zatím předkožka nepřetáhla.Zkoušíme to denně od narození, ale zatím se to nepodařilo. Zánět ani jiný problém nemají. Musí jít na obřízku? Děkuji za odpověď. M.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, u malých chlapců se násilně předkožka přetahovat nesmí, aby nedošlo k jejímu poškození nebo k k zaškrcení žaludu (tzv. parafimóze). Postupem růstu půjde předkožka přetáhnout. V rámci hygieny můžete opatrně předkožku přetahovat jen do polohy, kam to volně jde, v žádném případě ale ne dále..

 
Líbí se vám odpověď?
+23 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: