Přibírání po omega 3

Dobrý den je mi 16 let a moje lékařka mi zjistila vysoký cholesterol.jím zdravě,takže dietu držet nemám. Hodnotu mám 6,6 a lékařka mi odmítla dát prášky,že mám brát 2krát v týdnu vitamín Omega 3 mastné kyseliny.myslíte,že se to tím sníží? a nemusím se bát,že po tom budu přibírat na váze když je to 2krát v týdnu? moje sestra to brala denně a přibírala.děkuji

Odpověď odborníka:

Vážená slečno Michaelo, v některých případech nesouvisí zvýšená koncentrace cholesterolu v krvi se způsobem stravování či tělesnou hmotností. Některé poruchy hospodaření organizmu s tuky jsou dědičné a mohou vést k onemocnění srdce a cév. Doporučuji Vám domluvit se na podrobnějším laboratorním vyšetření tukových látek v krvi, připadně včetně vyšetření Vašich rodičů a sourozenců. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: