Přibírání po operaci

Dobrý den, v lednu 2013 jsem podstoupila operaci. Byla mi odstraněna děloha i vaječníky. Měla jsem tam hodně myomů a trápila mě silná a nepravidelná menstruace. V té době mi bylo 39,5 let. Vše je naprosto v pořádku. Cítím se fajn až na jednu věc. Od té doby přibírám na váze obrovskými skoky. Přibrala jsem25kg a veškeré krevní testy mám v pořádku. Štítná žláza, hormony, minerály prý vše ok. A přesto váha stoupá. Může za to operace? Předtím jsem 30 kg zhubla bez větších problémů, ale teď nic negunguje.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, odstraněním vaječníků dochází k umělému "přechodu", který obvykle bývá doprovázen postupným nárůstem hmotnosti a jinou distribucí tuku - na bříško. V tomto období každé ženy je mimořádně důležitá kvalitní skladba jídelníčku - omezení nevhodných jídel - smažené, uzeniny, cukry, snížení příloh na talíři, přidání uzeniny, výběr vhodnějších potravin...vhodné rozložení porcí během dne a pravidelný pohyb, který spaluje tuky - např. svižná chůze několikrát do týdne a odpočinek. Zkrátka přísnější zdravá životospráva jako celek.

MUDr. Hana Mojžíšová
MUDr. Hana Mojžíšová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: MUDr. Hana Mojžíšová, výživové poradenství v centru Prahy

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x