Příušnice

Dobrý den, na základě příznaků, vysoké horečky (39.5), otok pod uchem,otok čelisti a pod čelicstí a také zvyšené množství protilátek v krvi (135) mi loékař diagnostikoval příušnice. nicméně já jsem již v dětství příušnice měla. Může se toto onemocnění opakovat? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den- po prodělání příušnic či účinném očkování by měla být v organismu hladina protilátek "chránících" při novém kontaktu před klinickými projevy. Nevím, o jaký typ stanovených protilátek u Vás šlo. Některé viry dokážou bohužel vyvolat zánět slinných žlaz "napodobující" parotitidu. Pro Vaši léčbu je podstatná diferenciální diagnosa typu zánětu/ antibiotika u bakteriálního původce, u virosy léčba protizánětlivá/

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Náhrada za warfarin Jsem již rok léčena Warfarinem pro ředění krve - našli mi...
  • Zahlenění + ucpaný nos Už 2 roky mně střídavě trápí zahlenění a občas i...
  • V penicilín Moje praktická lékařka mi předepsala na angínu V penicilín...
  • Krevní obraz Od detstva mam nizke hodnoty zeleza v krvi-5,2...neut mam40,7 a...
  • Bolest žaludku Potřebovala bych poradit. Už přes půl roku mám bolesti žaludku...
 
Naposledy čtené: